"Köp utsläppsrätter till Classic car week"

Rättviksföretagaren Margareta Asplund uppmanar nu alla företag i Rättvik att köpa utsläppsrätter till Classic Car week. Idén fick hon efter att hon lyssnat på Dalanytts sändningar om att Classic Car week inte har köpt några utsläppsrätter inför deras arrangemang. Hon menar att Classic Car Week betyder mycket för lokala företag och hon vill nu ge tillbaka något till arrangörerna.


– Det var en tanke från min sida när jag hörde på Radio Dalarna då att Classic car week inte hade köpt några utsläppsrätter, säger Margareta Asplund som driver ett hotell i Rättvik. Genom utsläppsrätterna vill hon visa uppskattning till arrangemanget som betyder mycket extrainkomster till företagarna i Rättvik.

Den jättelika bilträffen i Västerås - Power big meet har köpt så kallade ustläppsrätter för att motverka den koldioxid bilarna på träffen släpper ut. Men utsläppsrätter är ingenting man har på Classic car week i Rättvik. Tills nu. Margareta Asplunds företag kommer att bidra med fem utsläppsrätter som hon senare kommer att ge till Classic Car week.
Och nu vill hon föra vidare sitt budskap till andra företag i Rättvik:

– Köp värdebrev, köp utsläppsrätter. Jag tycker att alla i hela näringslivet i Rättvik ska gå in och köpa de här.

Varje utsläppsrätt kostar 350 kronor. Margareta Asplund föreslår att varje företag köper en utsläppsrätt per anställd. Det kan ju bli ganska många utsläppsrätter till slut.

– Ja det här är en stafettpinne, nu skickar vi den vidare. Kanske man går vidare till nästa län, vi kanske går vidare in i Leksand och köper vi kanske går till Mora, det här kanske blir som ett dominospel.