Häktet i Falun byggs ut

Nu är det klart att häktet i Faluns polishus kommer att byggas ut. Projekteringsarbetet kommer att påbörjas omgående, och byggstarten hoppas man ska inledas till våren, så att de åtta nya häktesplatserna kan öppnas nästa höst.
- Det här har vi väntat på i flera år. De åtta platserna motsvarar ungefär den överbeläggning som vi har idag, säger Per-Olov Wester, chef för häktet i Falun. Häktet i Falun har länge tillhört de mest överbelagda häktena i landet, enligt siffror från Kriminalvårdsstyrelsen. Under juli månad var medelbeläggningen på häktet i Falun 115 procent och i augustihade den ökat till 122 procent. De åtta nya platserna innebär att det kommer att finnas 34 häktesplatser i polishuset i Falun. - Vi kommer inte att förändra exteriören på polishuset. Utan vi kommer att flytta på promenadgårdarna och frigör på det sättet yta inne i huset. Samtidigt som det byggs fler boenderum på häktet, så kommer de övriga lokalerna att förbättras så att man kan leva upp till kravet att de intagna ska vistas utanför bostadsrummet ett antal timmar per vecka. - Vi tycker att det behövs ytterligare 3-5 anställda. Det måset vi ha och vi hoppas att vi kommer att få det, säger Per-Olov Wester.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".