Torterade sitt offer på grymt sätt

Misshandeln liknandes vid tortyr. Offret fick bland annat elektriska stötar i underlivet, en flaska upptryckt i anus och blev trampad på könsorganet. De två män, som misshandlade honom, har nu fått stränga fängelsestraff i sju år och sex och ett halvt år.

De två männen är från Avesta och Bollnäs och har fått sin dom av Falu tingsrätt. Rätten liknar misshandeln som ren tortyr.
Brottsoffret, en man, blev svårt misshandlad i sin egen lägenhet, dit de två åtalade männen som är 22 och 24 år kommit objudna.
Männen hade tidigare under dagen beskyllt den misshandlade för att vara otrogen mot sin fästmö.
Tingsrätten menar att det är styrkt att männen misshandlat sitt brottsoffer genom att bl a sticka honom med kniv, ge honom elektriska stötar i underlivet, trycka upp en flaska i hans anus och trampa på hans könsorgan.
Ofattbar råhet
Det handlar om en fullständigt ofattbar råhet, menar tingsrätten och betecknar det hela som ren tortyr som pågått under lång tid.
Männen har också tvingat till sig lägenhetsinnehavarens bankomatkort plus kod och sedan tagit ut 12 700 kronor med kortet. Dessutom blev brottsofffret bestulet på tre mobiltelefoner.
Flera misshandlade
De två åtalade männen fälls även för att han misshandlat andra personer i Avesta under samma dygn, och i ett av fallen rubriceras misshandeln som grov.
De långa fängelsestraffen, sju respektive sex och ett halvt år, omfattar också flera andra brott, som övergrepp i rättssak, tillgrepp av fortskaffningsmedel och narkotikabrott.