Vänstern hoppar av Orsaregering

Regeringssamarbetet i Orsa har spruckit . Det är vänsterpartiet som har bestämt sig för att hoppa av samarbetet med socialdemokraterna och miljöpartiet i kommunen.
- Socialdemokraternas slutbud till oss var alldeles för magert. Där ingick ingen plats i kommunstyrelsens arbetsutskott och inte heller någon ordförandepost i någon av nämnderna, säger Anders Johansson, vänsterpartistisk ordförande i Orsa. När nu Vänsterpartiet bestämmer sig för att hoppa av, får socialdemokraterna och miljöpartiet bara 14 av de 31 mandaten i kommunfullmäktige och förlorar därmed majoriteten i kommunen. Partiet har även den senaste mandatperioden samarbetet, och det har inte varit konfliktfritt. Socialdemokraternas stöd till försäljning av kommunens fjärrvärmenät är en av många frågor som nu gör att vänstern har fått nog. Socialdemokraternas ordförande i Orsa Marie Olsson tycker att det är synd att Vänsterpartiet nu hoppar av samarbetet. - Vi upplever att vi har haft ett bra samarbete. Vi tycker att vänsterpartiet har minskat, och någonstans måste det märkas att det är färre som har röstat på dem, säger Marie Olsson, ordförande för socialdemokraterna i Orsa.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".