Betala busskortet med betalkort

Snart kan det bli möjligt att köpa sitt busskort med betalkort på Dalabuss och Dalatrafiks bussar. I dagarna avslutas ett försök i Falun.
Från början var chaufförerna skeptiska till att ta emot betalkort på bussen. Men motståndet försvann snabbt. - Vi har gjort ett prov från första september till sista oktober. Vi valde att gjorde det på linje 60 där förarna säger att det brukar vara stressigt. Det har fungerat bra. På vissa ställen har det varit sämre täckning, men förarna är väldigt nöjda, säger Börje Svärdström på Dalabuss. Att få mindre kontanter i bussen och därmed mindre rånrisk är skälet till att Dalabuss har gjort det här försöket. - Förhoppningen är att det här ska finnas i hela länet, med det är ett beslut som dalatrafik måste ta, säger Börje Svärdström. Dalatrafiks VD, Christer Silfverin, säger till Dalanytt att det ligger i tiden att ta emot betalkort på bussen och att han hoppas på en fortsättning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".