Foto: Jens Ohlsson

SSU i Dalarna stödjer Laila Naraghi

När socialdemokartiska ungdomsförbundet SSU drar ut på värvningskampanj över hela landet så rapporteras det samtidigt om en ny ledarstrid inom förbundet. Det handlar om vem som ska väljas till ny ordförande i augusti. En oenig valkommitté har föreslagit Jytte Guteland från Solna som ny ordförande. Men Laila Naraghi från Oskarshamn är även en het kandidat, och hon har stöd från SSU i Dalarna.

– Vi tycker hon är väldigt duktig. Det här handlar inte om att någon är sämre en den andra. Det handlar om skillnaden i deras politik. Då tycker vi att Lailas politik passar oss i Dalarna bäst, säger Emmelie Montén som är andra vice ordförande i SSU i Dalarna. Hon menar att Naraghi för en mer ”skogspolitik”.
– Hon värnar lite mer om skogslänen.

Ledarstriden handlar om vilka personer som ska styra SSU i framtiden. För båda kandidaterna har allierade ute i landet på var sin sida. På tisdagsmorgonen rapporterade Ekot om att de olika sidorna anklagar varandra för skitsnack och odemokratiska metoder, bland annat via bloggar på nätet. Frågan är hur mycket dom här striderna påverkar väljarna.

– De påverkas ju det är klart men jag tror att man ska koppla bort det så mycket som möjligt och känna efter själv vad man tycker känns bäst, säger Montén.

På tisdagen startade SSU en värvningskampanj över hela landet. Bland annat möttes SSU och MUF i en debatt på Soltorpsgymnasiet Borlänge.

Två av åhörarna var Patrik Jensen och Nora Brunk, båda läser första året på natur. Båda var flitiga frågeställare, kanske väcktes det ett intresse för att engagera sig politiskt.

– Jag har alltid varit intresserad och det är roligt att diskutera, säger Patrik Jensen. Nora Brunk kan inte tänka sig att engagera sig politiskt. Hon vill starta ett eget parti.

– Jag skulle få med mig mycket ungdomar och människor i min egen ålder som vill till med radikala idéer och sånt där.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".