Klartecken för att skåla på Vallen

Det blir alkoholservering på Domnarvsvallen i Borlänge tre dagar i sommar. Ett splittrat kommunfullmäktige i Borlänge har gett klartecken för detta. Men beslutet togs först efter en segsliten och hård debatt, som varade till långt efter midnatt, natten till fredag. Vänsterpartisten och kommunalrådet Leif Lindström var en av dem som röstade nej.

Det är Borlängefesten som kommer att hållas på Domnarvsvallen i sommar. Detta då Stationsgatan, där den tidigare hållits, nu håller på att byggas om.
Debatten i kommunfullmäktige varade till en bit efter midnatt, natten till fredag, och tillståndet gavs med röstsiffrorna 37-21. Bland dem som röstade emot tillståndet var socialnämndens ordförande, socialdemokraten Kristina Svensson medan hennes partikamrat, kommunalrådet Nils Persson röstade för ett tillstånd.
Flera av dem som röstade för serveringstillstånd på Domnarvsvallen poängterade att det inte gäller i samband med något idrottsevenemang där. Motståndarna tyckte att det ändå är fel att ge ett sådant tillstånd och en del hävdar också att hela evenemanget kan hållas på någon annan plats i staden.
Socialdemokraternas samarbetspartier i Borlänge, vänstern och miljöpartiet, röstade också emot ett tillstånd. De var även missnöjda med att ha blivit dåligt informerade i frågan.