Foto: Scanpix

Nytt projekt ska hjälpa spelberoende

Spelberoende ökar i samhället. Tid och pengar bara försvinner när fokuset istället läggs på att spela, ja så kan vardagen se ut för en person som fastnat i ett spelberoende. Men det är inte så lätt att få den hjälp man behöver för att komma ur sitt spelberoende. Men nu finns ett nytt projekt i Orsa som heter ”Vägen till arbete”, ett samverkansprojekt som ska hjälpa personer med spelberoende.

– Projektet som jag arbetar i är ett samverkansprojekt mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Socialtjänsten, berättar Helena Berglund som arbetar i projektet ”Vägen till arbete”. Hon arbetar i projektet tillsammans med socialarbetaren Jonas Eriksson.

Först vill dem som jobbar med projektet marknadsföra var man hör av sig och var man kan få hjälpen någonstans.

– Tittar man i stort idag så är det väldigt få ställen där man kan få hjälp. I Dalarna anhörigföreningen för spelberoende. Men så mycket annat har vi inte.

Helena Berglund bekräftar att spelberoendet ökar i samhället.
– Om jag ser tillbaka på tio år sedan så var det inte så många som hade det här problemet, det växer mycket bland ungdomen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".