Falun Digital Park behöver mera pengar

Som Dalanytt tidigare har berättat fick det kommunala bolaget Falun Digital Park flera miljoner kronor i bidrag. Bland annat har kommunstyrelsen nyligen beviljat 1,2 miljoner kronor för att avveckla bolaget. Men kanske kommer det inte att räcka. För bolaget saknar fortfarande pengar. Trots att det ska avvecklas.
Det enda synliga som finns kvar efter tiden med Falun Digital Park, som sammanlagt fått 13 miljoner kronor i bidrag, är en spelutbildning som skapats i samarbete med företaget Tension. Men kanske kommer inte ens den att finnas kvar. För utbildningen, som är inne på andra året nu, är inte fullt ut finansierad. Därför har Falun Digital Park hoppats på ett EU-bidrag som skulle kunna trygga framtiden. Men enligt vad Dalanytt erfar blir det inga EU-pengar. Det innebär att kommunen kanske återigen måste öppna plånboken om inte bolaget ska gå i konkurs. Och det vore mycket olyckligt säger Karl-Erik Pettersson, ordförande i Falun Digital Park. - Om vi går i konkurs då upphör ju spelutbildningen och man drar iväg till någon annan kommun. Men Karl-Erik Pettersson tror ändå på en framtid för utbildningen. - Det är en eftertraktad utbildning med många sökande som har byggt upp en hög kvalitet, säger han till Dalanytt. Att utbildningen är underfinansieriad betyder att finansiering saknas med 26.000 kronor per elev. Det innebär att 2 miljoner kronor saknas till spelutbildningen. Och det här kom som en överraskning enligt Karl-Erik Pettersson. - Jag påstår att vi inte fick den information som vi skulle ha haft om finansiering av olika verksamheter, och det gäller framför allt spelutbildningen, säger Karl-Erik Pettersson, som alltså hävdar att dåvarande VDn Anders Hedlund medvetet skulle ha undanhållit information om offerten för utbildningen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".