Fängelsestraff för MC-gängmedlemmar

Det blev fängelsestraff på ett och ett halvt respektive två år för huvudmännen i den utpressningshärva, som avslöjats inom kriminella mc-kretsar i bl a Ludvika. Stockholms tingsrätt fällde i eftermiddags sex av de sju åtalade.

Den här härvan handlar bl a om utpressning och försök till utpressning mot två män i Stockholm och Grängesberg, och åtalet gäller summor kring 1 miljon kronor.
Sju personer har stått inför rätta och i eftermiddag föll alltså domarna vid Stockholms tingsrätt.
En medlem av X-team i Ludvika dömdes till två års fängelse för bl a grov utpressning, försök till grov utpressning, brott mot inkassolagen och narkotikabrott. Han är kriminellt belastad sen tidigare och har förut dömts till totalt 6 års fängelse för olika brott.
Ledaren för Bandidos i Ludvika fick ett och ett halvt års fängelse. Han bedömdes skyldig till grov utpressning, försök till grov utpressning och brott mot inkassolagen. Även han har ett kriminellt förflutet. Han är tidigare dömd till drygt nio års fängelse totalt.
Ytterligare en medlem av X-team i Ludvika har stått åtalad i det här målet, i hans fall till medhjälp till utpressning. Men påföljden för honom stannar vid en månads fängelse.
För tre andra åtalade blev det varierande fängelsestraff från tre till åtta månader.
Kvinnan som åtalats för anstiftan till brott friades av Stockholms tingsrätt i eftermiddag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".