Ejendals satsar internationellt

Företaget Ejendals i Leksand gör nu en storsatsning på den engelska marknaden. Och de produkter som företaget levererar kommer att finnas på ett stort antal industrivaruhus i Storbritannien.

Ejendals är ett familjeägt bolag inom området personlig skyddsutrustning. Man levererar handskar, skor och hudvårdsprodukter till samtliga svenska börsnoterade industriföretag.

Ejendals som har 120 anställda omsätter i dag 600 miljoner kronor och företagets målsättning är att fram till 2010 ha ökat omsättningen till 1 miljard.
Nu har Ejendals ingått ett samarbetsavtal med den engelska industrigruppen Cromwell. Det samarbetet leder Leksandsföretaget in på den engelska marknaden och produkterna från Ejendals kommer att säljas på drygt 50 industrivaruhus runt om i Storbritannien.

Enligt företagsledningen är den engelska marknaden viktig och man hoppas kunna ta betydande marknadsandelar där.
Man räknar dessutom med att inbrytningen i Storbritannien kommer att bana väg för ytterligare expansion internationellt.
Som ett led i den här satsningen på utlandet har Ejendals nu också rekryterat en försäljningschef som ska skapa nya försäljningskanaler i Centraleuropa. Det är samtidigt företagets första medarbetare utanför Norden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista