Skjutfältet på Myran saneras nästa höst

Nästa höst kan arbetet med att gå igenom och sanera det gamla övningsfältet Myran i Falun komma i gång. Och efter det är militären beredd att lämna över området till kommunen. Det beskedet gav i eftermiddag nya försvarsministern Leni Björklund i en riksdagsdebatt.
Det var Rolf Gunnarsson, moderat riksdagsman från Svärdsjö, som tog upp ämnet i riksdagen i eftermiddagens interpellationsdebatt. Och han fick svar som han var nöjd med. - Det här var helt nya tidaspekter för mig. Då kanske jag vågar åka hem på torsdag och kliva av i Falun och säga att det finns en liten ljusning på himlen i den här frågan. Skulle det inte hända något nästa höst får jag väl återkomma, för då mörknar det igen, sade Rolf Gunnarsson något överraskad efter försvarsministerns besked. - Först vill man göra en värdering av riskerna, och sedan röja av fältet. Sen är försvarsmakten beredd att lämna över det till kommunen, säger försvarsminister Leni Björklund.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".