Peace & Love-festivalen granskad

Under Peace and Love-dagarna i Borlänge granskade flera myndigheter hur olika verksamheter fungerade. Och det var få brister och missförhållanden som de upptäckte vid den här tillsynen. Enligt den sammanställning som nu gjorts om tillsynen så tycks det mesta ha fungerat som det skulle vid festivalen.

Räddningstjänsten undersökte bland annat restauranger och krogar från brandsäkerhetssynpunkt. Inga allvarliga brister upptäcktes.

Alkoholserveringen på restauranger och i serveringstält kontrollerades. Och trots att de var välbesökta så var berusningsnivån acceptabel. Och ordningsvakter och serveringspersonal får en eloge för sitt professionella agerande från kommunens tillstånds- och tillsynsmyndighet.

Miljökontoret mätte ljudnivån vid åtta olika konserter. Bara i ett fall överskreds den högsta tillåtna ljudnivån - 110 decibel - och det har påpekats för arrangörerna.
Miljökontoret granskade också de livsmedelsföretag som hade verksamhet i anslutning till festivalen. Här fann man vissa brister när det gäller tillgången på personaltoaletter. Den kapaciteten måste utökas vid kommande arrangemang.

När det gäller campingen var den största bristen att soptunnor och sopcontainrar var för få och tömdes för sällan.

Men summa summarum - festivalen och de olika verksamheterna kring den får ett ganska gott betyg av de olika tillsynsmyndigheterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista