17-åriga Jenny från Falun åker på FN-konferens

Vatten är absolut nödvändigt för att vi ska kunna överleva, men på många håll i världen råder det idag brist på vatten. FN har nu ordnat en konferens i Kanda där ungdomar från hela världen ska delta i diskussioner om vatten.
- Det är oerhört spännande och förväntasfullt. Det ska bli intressant att träffa ungdomar från hela världen och få diskutera, säger 17-åriga Jenny Pollack, från Falun, som är en av tre ungdomar från Sverige som ska vara med på konferensen. Ungdomar från alla världsdelar är inbjudna till konferensen i Quebec i Kanada - 30 länder är representerade av sammanlagt drygt 100 ungdomar. - Det ska bli väldigt intressant att få höra ungdomar, som bor i områden där det är mycket problem med vatten, berätta sin personliga historia. - Jag tror att folk inte har engagerat sig tillräckligt för att något ska hända, så att vi får bättre vatten, säger Jenny Pollack. På konferensen ska fem ungdomar väljas ut. Dom ska sedan få representera världens ungdomar på en stor konferens i Kyoto i mars nästa år. - Jag hoppas att de ungdomar som väljs ut att åka till Kyoto har mycket att föra fram och de får sin talan så att någonting händer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".