Skejtare i aktion Foto: Scanpix

Avesta får skatepark i betong

I Avesta byggs Sveriges näst största skateboardpark i betong. På måndag börjar man att gräva vid Avestahallen.

Christoffer Harborg är ordförande i Avesta Spontanidrottsförening och engagerad i bygget.
– Man kan lugnt säga att det kommer att bli en av Sveriges, kanske norra Europas bästa skatepark i betong, säger Christoffer Harborg.

Betongparken blir 1 500 kvadratmeter stor och planeras stå klar i oktober. Parken är en förutsättning för att Avesta hösten 2008 ska kunna dra igång ett skateboardgymnasium.
Wojje Nedsevic är ordförande i bildningsstyrelsen i Avesta kommun och han tycker att det är kul att satsa på en sport som i vissas ögon ses som flummig.
– Det är en väldigt seriös sport. Även om den utövas under väldigt fria former. Med all sannolikhet får vi fler ungdomar att fullfölja sina studier, säger Wojje Nedsevic.
Skateboardparken är en del i kommunens satsning att profilera sig mot outdoor-sporter. Intresset är stort för skateboard och det växer. Avesta spontanidrottsförening har varit pådrivare i utvecklingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".