Daldansen tar nya grepp mot ungdomsfylleri

När Daldansen arrangerades förra gången i Hedemora för två år sen var det stora problem med ungdomsfylleri. Nu prövar man ett försök med nykterhetslotteri för att dämpa fylleriet. Alla under 18 år får delta i lotteriet.

– Vi drar 25 nyktra vinnare som får komma upp och hämta sitt pris på scen, samtidigt får de blåsa i våran blåsapparat och där ser man på några sekunder om man blåser grönt, säger Beate Eriksson som jobbar för socialtjänsten i Hedemora.

Beate Eriksson berättar hur det var sist då Daldansen arrangerades. På lördagen var det problem med ungdomsfylla, många omhändertogs och magpumpades.

Tommy Samuelsson är festivalarrangör bakom Daldansen i Hedemora. Han tycker att initiativet är positivt från socialtjänsten.

– Vi får en lugnare stämning i parken, säger Tommy Samuelsson. Han menar att de redan märkte skillnad vid gårdagens arrangemang.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".