Ny cruisingslinga på Classic Car Week

Under tidigare år har det varit svårt med framkomligheten under Classic Car Week, och det har bland annat lett till att ambulanser och andra utryckningsfordon blivit sinkade på väg genom Rättvik.
Och speciellt trafikstockningarna under den stora cruisingtävlingen har ställt till problem. Men till årets bilvecka har man tagit fram en ny cruisingslinga som ska minska trycket på riksväg 70.

Roland Petterson är en av arrangörerna och han tror att omkring tusen bilar kommer att delta i årets cruisingtävling nästa tisdag.
Den nya, längre crusingslingan kommer att ta ekipagen från Rättviksparken högt upp mot Slalomvägen och sen ner mot centrum igen. Och för att undvika att ambulanser och andra utryckningsfordon fastnar i trafikstockningarna under tävlingen kommer räddingstjänsten ha fordon stationerade vid infarterna till Rättvik.
Men även om arrangörerna nu vidtagit flera åtgärder för att hålla bra framkomlighet under årets fest måste man som bilist vara beredd på det kommer vara mycket folk ute i trafiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".