Få väljer pensionsförvaltare

Nästan var femte som har avtalspensions via sin arbetsgivare har inte gjort ett aktivt val av pensionsförvaltare, det visar en undersökning från Dalarnas Försäkringsbolag. Där arbetar Johan Sundström som säger att en konsekvens av att inte göra ett val om avtalspensionen är att pengarna kan försvinna om man skulle avlida.

Många oroar sig för att inte kunna klara sig på sin framtida pension men samtidigt är det få som bryr sig om att göra ett aktivt val i sitt pensionssparande. Enligt undersökningen från Länsförsäkringar kan över hälften av de tillfrågade inte svara på varför man struntat i att engagera sig.

Johan Sundström är privatmarknadschef på Dalarnas försäkringsbolag och enligt honom råder det en stor okunskap i hur man ska placera sina pensionspengar.

– Det har varit för många val och det finns jättemycket fonder att välja mellan och tillslut ligger brevet bredvid kaffekokaren för att man inte orkat tagit hand om det, säger Johan Sundström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista