Två döda i svåra trafikolyckor

Det har inträffat flera allvarliga trafikolyckor i länet under tisdagskvällen och natten till onsdagen. Två personer har avlidit av skadorna de fått i olyckorna.

En kvinnlig cyklist skadades svårt i en olycka i Borlänge vid 18-tiden på tisdagskvällen. Två bilar krockade i korsningen Bygatan-Tunagatan i Borlänge och kvinnan på cykeln blev träffad av en av bilarna.

Under natten avled kvinnan av sina skador. De övriga sex personer som var inblandade i olycka fick åka till sjukhuset i Borlänge för undersökning.

En man i 20-årsåldern har avlidit av de skador han fick i en olycka i Mora. Det var vid ettiden som mannen blev påkörd av en bilist strax utanför Mora i riktning mot Rättvik. Av okänd anledning ska mannen ha befunnit sig mitt på riksväg 70 och föraren hade inte en chans att väja undan.

En bil voltade av vägen i höjd med Duvnäs, norr om Borlänge, vid halvelvatiden på tisdagskvällen. Två män fick föras till sjukhus, den ena hade kastats ut ur bilen och den andra klämdes fast. Ingen av de ska ha skadats alvarligt. Föraren är misstänkt för rattonykterhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista