Stor brand i centrala Falun

Det brinner på Stigaregatan i Falun. Runt 40 brandmän är på plats för att släcka den omfattande branden. Byggnaderna i hela kvarteret är hotade och vissa byggnader kanske kommer att rivas för att stoppa branden. Räddningsledaren uppmanar de som är i närheten att respektera avspärrningarna runt kvarteret.  Ingen person har skadats fysiskt i branden.

Larmet om branden kom strax efter klockan två på natten. Branden ska ha startat inne i en pub och spridit sig vidare till resten av byggnaden via ventilationssystemet. Det finns kontorslokaler och två lägenheter i fastigheten där det brinner.

Kvinnan som bor i den ena lägenheten har under natten besökt lasarettet för en kontroll till men hon ska inte ha fått några skador, eventuellt lättare rökskador. Även en annan kvinna som också bor i huset klarade sig oskadd. Hon kunde på egen hand ta sig till en anhörig.

Branden är svårsläckt och flera stationer från hela länet var vid niotiden på plats för att släcka branden som riskerar att sprida sig till husen i närheten. Stationerna från bland annat Falun, Borlänge och Ludvika är där. Rökutvecklingen är kraftig och ett helt kvarter i Falun avspärrat på grund av branden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista