Socialtjänsten hårt drabbad av branden

Socialtjänsten i Falun drabbas hårt av gårdagens brand storbrand i Falu centrum, då man haft viktiga verksamheter inhysta i Egnellska huset. Nu är lokalerna totalförstörda.

– Man har kunnat gå in och hämtat vissa saker, brandmännen har hjälpt oss jättemycket med att hämta ut lite material, men det är ju otroligt mycket material som har försvunnit och förstörts, säger Inga-Lill Frank, socialchef i Falu kommun.   

Socialtjänsten i Falun drev två verksamheter och hade ett femtiotal anställda i Egnellska huset och närliggande fastigheter. Både Viva, missbruksenheten, och dialog, som sysslar med förebyggande arbete inom barn och familj, har drabbats hårt när undervisningsmaterial, litteratur och deltagarlistor förstörts. För vissa medarbetare har nu 20 års arbete gått upp  i rök.

– Medarbetarna som är direkt berörda är ju i en krissituation, man har mist sin arbetsplats och sin tillhörighet.

Men även om socialtjänstens verksamhet drabbats hårt av branden tror Inga-Lill Frank inte att verksamheten kommer att påverkas på sikt. Nu gäller det att gå vidare.

– Det var någon medarbetare som sa, nu kan det bara bli bättre, säger Inga-Lill Frank till Dalanytt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista