Falurött går hem i stugorna

Tillverkaren Falu rödfärg i Falun säljer alltmer av den klassiska rödfärgen och det trots en sommarsäsong som inte lockat till målning. Pernilla Wigren är vd för Falu Rödfärg och hon säger att de knaprar in på konkurrenterna.

Det såldes bra med utomhusfärg i våras men med regnet den här sommaren har intresset för att måla huset minskat och försäljningen likaså. Men Falu rödfärg tycks gå mot strömmen eller i varje fall sälja mer i jämförelse med sina konkurrenter.

– Vi hade en tuff säsong förra säsongen när det kom in många kopior som vill in på den här marknaden, säger Pernilla Wigren, vd för Falu Rödfärg.

Fram till för ett år sedan tilläts även andra färgtillverkare att sälja falurödfärg men det ändrades. I dag är det bara Falu rödfärg och ett par andra företag som säljer den speciella färgen och det tror Pernilla Wigren är en viktig förklaring till den ökade försäljningen.

– Vissa av kopiorna har det inte varit bra kvalitet på, säger Pernilla Wigren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista