Fler lånar böcker i Borlänge

I Borlänge har det lånats ovanligt många böcker på biblioteket i år. Jämför man siffror från förra året har biblioteket haft 1200 fler utlån bara i juli i år. Det dåliga och kalla sommarvädret kan vara en av anledningarna.

– Jag gissar att det kan ha med vädret att göra, det har varit bra läsväder. Vi känner att vi fyller ett behov som finns och det är väl det viktigaste, säger Kerstin Årre, bibliotekschef i Borlänge.

Det är en riktig bibliotekssommar i Borlänge. Tittar man på siffror för utlån i juli förra året hade man kring 19 000. I år är den siffran uppe i 20 200. Det är alltså 1200 fler utlån än juli förra året.

Även på biblioteken i Leksand och Mora har det varit större utlåning än samma period tidigare år.  I Mora har man en ökning runt 6 procent om man jämför med juli förra året.

Men flest böcker har man alltså lånat i Borlänge. Frågan är om man någonsin blir nöjd med utlåningsstatistiken på biblioteket där.

– Vi blir aldrig nöjda, vi skulle vilja låna ut ännu mer, mycket mer, säger Kerstin Årre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista