Dalarna kan bli utan MC-poliser

Dalarna kan få färre motorcykelpoliser och till och med helt bli utan.
Enligt Ulf Börjesson på rikspolisstyrelsen så används inte landets polismotorcyklar tillräckligt mycket för att de ska vara ekonomiskt försvarbara.
Därför vill man nu se över motorcykelnyttjandet i de olika länen.

Men Anders Landén, som är operativ chef på polisen i Dalarna är inte orolig:
– Det är helt rimligt att man gör en översyn, och jag tycker att det är bra att Rikspolisstyrelsen tar det här initiativet, säger Anders Landén. Vi har en förändrad omvärld, som gör att vi har andra förutsättningar idag än vad vi haft tidigare, fortsätter han.
Det kan alltså bli så att Dalarna blir utan motorcykelburna enheter i framtiden, om översynen visar att man inte har det behovet och inte heller de resurser som krävs för att det ska löna sig att ha motorcykelpoliser och det tycker Anders Landén vore synd.
– Det är många som känner starkt för den här verksamheten, för det är ändå så att på många sätt är motorcykeln ett bra verktyg, det är lätt att ta sig fram dit man vill komma, avslutar Anders Landén.

Dalapolisens översyn av motorcykelverksamheten ska vara hos Rikspolisstyrelsen före den 31:a oktober.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista