Kidnappardrama i Säter

En 26-årig man misshandlades och kidnappades vid ett drama i Säter natten till torsdag. Tre gärningsmän har anhållits, och även brottsoffret har frihetsberövats.

Vid halvtvåtiden kallades en polispatrull till en adress på  Kristinegatan i Säter. Vittnen hade sett en person bli misshandlad med tilhyggen av flera gärningsman. Sedan hade de försvunnit med brottsoffret i en vit bil.
När polisen kommit på plats, återvände av någon anledning den vita bilen, som anmälts stulen för knappt tre veckor sen. I den fanns tre män som greps, och inlåst i bageutrymmet låg den misshandlade mannen blodig.
De tre personer som greps är i åldrarna 23-26 år. De är hemmahörande i Borlänge och Säter och är kända sedan tidigare av polisen. De är nu misstänkta för människorov, grov misshandel, olaga hot och även andra brott, bl a narkotikabrott och drograttfylleri.
Den man som blev kidnappad och misshandlad, fördes till sjukhus där han fick skadorna omsedda. De var inte av svårarare art, och nu finns han i stället i arresten i polishuset i Borlänge. Han har nämligen varit anhållen i sin frånvaro för brott som begicks i Hedemora för drygt en månad sen. Det handlar om grovt hemfridsbrott, grovt olaga hot och egenmäktig förfarande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista