Nykter festival för alla

Under lördagen hålls den andra dagen av Slaggsten, tungmetall och rödfärg, en nykter kulturfestival som anordnas vid Lilltorpet i Falun.

Tommy Johansson och Therese Herkules som är med och arrangerar festivalen gillar Lilltorpet.
– Det är ett perfekt ställe att ha en festival på, det är jättefin miljö och det är trots allt nära stan. Tre kilometer, det kan man faktiskt ta sig; cykla eller gå om man vill, säger Tommy Johansson.
Förutom möjligheten att prova på Salsa och sagostunder för små och stora barn kommer det att bjudas på en massa musik av bland andra Fred Yngström, Elda med höns och The Tallest Man on Earth under kvällen.
Det är ”De förtappades café”, en fristående grupp inom IOGT-NTO, som står för arrangemanget, och Therese Herkules tycker att det känns viktigt att det hålls ett nyktert alternativ till alla andra festivaler. Och den är för hela familjen:
– Det är det som är så fint med det här stället – att man kan ta med stora och små, halta och lytta. Det spelar liksom ingen roll, det funkar för alla, säger Therese Herkules.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista