Det ska bli spännande att pröva på olika sporter, tycker Tova Adrelius i Falun, här med sin mamma Maria. Foto Eva Rehnström.

Barnidrott utan bullbak lockar

Att låta barnen idrotta utan att föräldrarna måste sälja lotter eller baka bullar, tilltalar många. Det kan Falun Sport Academy konstatera. Företaget startar nu verksamhet i Falun och Mora och på bara tre dagar har över 90 föräldrar anmält intresse i Falun.

En av dessa föräldrar är Maria Adrelius i Falun, som har anmält sin dotter Tova.
– Det är bra att hon får pröva på olika sporter, tycker Maria Adrelius. Sen har vi tre barn och det här konceptet oss bra.
Att pröva på idrott med Falun Sport Academy kostar 625 kronor per termin. Men då slipper man också, som Maria Adrelius säger, att hjälpa till med bullbak och lotteriförsäljning.
– Jag tror att det här kan vara avgörande för många föräldrar, säger Maria Gustavsson i Falu Sport Academy.
Falun Sport Academy och Mora Sport Academy är en förgrening av företaget Sweden Sport Academy, som finns på tolv orter i landet. Det är ett affärsdrivande företag med högskoleutbildade ledare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".