Migrationsminister Tobias Billström är besviken på Dalarnas kommuner. Foto:Scanpix

Dalakommuner sviker flyktingbarn

Bara Falun av länets kommuner har erbjudit sig att ta hand om flyktingbarn, som kommer till Sverige utan sina föräldrar. Från övriga kommuner verkar intresset vara svalt. Det tycker migrationsminister Tobias Billström, som framhåller att 287 barn väntar på att få börja sina nya liv i Sverige.

Några dalakommuner har ännu inte bestämt om de ska ta emot flyktingbarn eller inte.
– Det är beklagligt, säger migrationsminister Tobias Billström. För det är bråttom att barnen får flytta ut till nya hem och börja sina nya liv i Sverige.
Borlänge är den kommun i Dalarna, som tar emot flest flyktingar. Men man tänker ändå inte nappa på det extra erbjudande, som regeringen har till de kommuner som nu ta emot ensamma flyktingbarn. Man tar emot många ändå, tycker man.
– Men det är fel att koppla det här erbjudandet till det ordinarie , anser Tobias Billström, som är besviken på att fler dalakommuner inte tar sitt ansvar.
– Det är trots allt 287 barn som väntar på att få komma till sina nya hem.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".