Olof Långberg tackar nej

Metallombudsmannen Olof Långberg har meddelat socialdemokraternas valberedning att han INTE kandiderar till posten som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Smedjebacken efter Lena Ludvigsson-Olafsen.
Det var i onsdags som Lena Ludvigsson-Olafsen avgick som ordförande för kommunstyrelsen i Smedjebacken, och det på grund av att hon kände sig besviken på den interna kritiken inom partiet. Det här kom som chock för partiet som hade tänkt att Lena Ludvigsson-Olafsen och Olof Långberg skulle dela upp fyraårsperioden. Men då Ludvigsson-Olafsen nu valde att avgå, låg bollen helt hos Olof Långberg. Men Olof Långberg upplever nu att han inte hinner avsluta sitt nuvarande jobb eller sätta sig in i kommunalrådsrollen, då han endast har en månad på sig innan posten ska vara tillsatt. Igår kväll hade valberedningen sammanträde för nytt beslut, men ännu har inget offentliggjorts.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista