Foto: Scanpix

Vill öka kunskapen om hästuppfödning

Hästnäringen blir allt större och viktigare. Och nu stöttar staten verksamheten i Dalarna. Länsstyrelsen tar just nu fram ett material för att öka kunskapen om hästuppfödning.

– Vi jobbar med att ta fram ett material som är tänkt till studiecirklar, det handlar om hästuppfödning, för att öka kunskapen om hästuppfödning i länet säger Charlotte Silfving på Länsstyrelsen. Hon menar att kunskapen kring uppfödning behöver öka.

– Den gamla tidens hästkarlar har gått ur tiden och de som föder upp hästar idag är yngre medelålders kvinnor med en till tre hästar hemma på gården.

I början av nästa år ska det finnas material till fem studiecirklar; om avel, utfodring, stall, unghästutbildning och ekonomi. Och att 70- och 80-talens ridskoletjejjer blir bättre på hästuppfödning är inte bara bra för dem. Det är viktigt för hela länet, säger Charlotte Silfving.

– Mycket av marken i länet håller på att växa igen och Länsstyrelsen ser det som ett stort problem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".