Fornby Folkhögskola. Foto: Eva Rehnström/SR

Allt färre söker till folkhögskola

Allt färre elever söker till länets folkhögskolor. Något som för vissa av skolorna innebär att det också blir färre elever som börjar. På Fornby folkhögskola i Borlänge är dock antalet elever lika som i fjol. Men man märker ändå av ett lägre tryck när det gäller antalet ansökningar.

– Hos oss har det blivit en tydlig trend att kurser som textila kurser och konstkurser, där är det ett svagare söktryck, säger Claes Nilsson som är ansvarig på Fornby folkhögskola.

– Men på allmänna kurser med inriktning ser vi att intresset är ganska stort.

Men trots att intresset för allmänna kurser är ganska stort så är det färre sammanlagt som söker. Till exempel så har Fornby folkhögskola tidigare år haft reservlistor till flera av sina kurser. Något som inte behövs längre då det finns plats åt alla.

Men det är inte bara i Borlänge som intresset för att läsa på folkhögskola har minskat, samma sak gäller i Mora och Malung.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".