För få elever. Foto: Scanpix

Kritiserad friskola fortsätter

Trots att friskolan Sebor i Borlänge inte uppfyller Skolverkets krav tänker skolan fortsätta. Tillståndet förutsätter tjugo elever men skolan har bara tolv inskrivna. Om tillståndet återkallas tänker rektorn Ove Raskopp överklaga och jobba vidare ändå.

Skolverket har en lista med nio punkter som måste åtgärdas på friskolan Sebor. I Ove Raskopps svar anklagar han Skolverket för inkompetens och kallar en skolpolitiker i Borlänge för satkärring. Skolverket tycker att Ove Raskopps sätt att uttala sig är ett annat problem.

Om Skolverke drar tillbaka Sebors tillstånd så kommer Ove Raskopp att överklaga till Länsrätten. Deras beslut kan också överklagas och så vidare genom instanserna. I praktiken kan skolan fortsätta i kanske ett par år med de juridiska kvarnarna maler.

– Det är fascinerande att se att när Skolverket kritiserar oss så håller alla på Skolverket. När jag kritiserar Skolverket så håller alla på Skolverket , säger Ove Raskopp, rektor på friskolan Sebor i Borlänge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".