Kraftig rökutveckling vid storbranden i Falun den första augusti. Foto: Peter Johansson, SR Dalarna

Man anhållen för storbranden i Falun

Storbranden i centrala Falun för några veckor sen då nästan ett helt kvarter eldhärjades kan vara på väg att klaras upp. En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha anlagt branden.

Det var natten till den första augusti som det började brinna i det Egnellska huset vid Hälsingtorget i Falun. Branden blev svårsläckt, flera brandkårer bekämpade elden och det tog ett halvt dygn innan den var helt under kontroll.

Efter branden har polisens tekniker haft ett mödosamt och svårt arbete för att om möjligt utröna vad som orsakat den branden. På tisdagseftermiddagen kom uppgifter om att en man i 40-årsåldern anhållits misstänkt för att ha anlagt branden som började i puben i kvarteret.

Förtegenheten är stor hos polis och åklagare över det anhållande som gjorts. Men vice chefåklagare Patrik Säflund som polisen hänvisar till bekräftar för Dalanytt att en person anhållits misstänkt för grov mordbrand.

Men tills vidare är den anhållne bara skäligen misstänkt, som är den lägre graden av den misstanke. Patrik Säflund vill ännu så länge inte säga något om när mannen greps och vad som gjort att han anhållits.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".