Tre åtalade för kidnappning

Kidnappningsdramat i Säter i somras har lett till åtal. Tre män i åldrarna 23-26 år ska stå till svars för människorov och grov misshandel.

De tre männen är från Säter och Borlänge och enligt åklagaren har de natten mellan den 8 och 9 augusti i samförstånd begått brott mot en 26-åring från Hedemora.

Det började med att männen misshandlade 26-åringen i en lägenhet på Kristinegatan, som tillhyggen användes en batong och en släpvagnsvev. Åklagaren hävdar att de tre åtalade därefter fört bort 26-åringen.

26-åringe tvingades att krypa in en bagageutrymmet i en personbil. Han fördes ut i en skog och där fortsatte misshandeln med slag och sparkar, innan de tre gärningsmännen förmådde honom att återigen krypa in i bagageutrymmet. Färden gick nu tillbaka till Kristinegatan.

Alla de tre åtalade är också misstänkta för andra brott, bland annat narkotikabrott.

Det kan tilläggas att den 26-åring som rövades bort vid det tillfället var anhållen i sin frånvaro misstänkt för bland annat grov misshandel. Han dömdes i torsdags för det och för andra brott till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista