Kalle Sahlin ordförande på metallfacket vid Outokumpu i Avesta. Foto: Peter Johansson/SR

"Oerhört glada och tacksamma"

Facket vid Outokumpu ser väldigt positivt på att ståljätten investerar drygt 5 miljarder i stålverket i Avesta. Satsningen skapar 100 nya jobb i Avesta.

– Vi är oerhört glada och tacksamma för att ha fått den här investeringen, vi gläds med den på förmiddagen och firar den naturligtvis. Men vi är medvetna om att det är ett stort jobb framför oss, säger Kalle Sahlin, ordförande vid IF Metall vid Outokumpu.  Beskedet om investeringen och de 100 nya jobben var inte överraskande säger Sahlin.

– Egentligen inte, för det har varit en process som har pågått i två kanske tre år, där vi har jobbat med den här strategin med att bli duktiga med att tillverka specialstål.

Nu gäller det för järnverket att hitta kompetent personal.

– Vi måste hitta rekryteringsprocesser och kanske redan idag starta upp ett bra samarbete med skolan och gymnasielinjerna, det är industriprogrammet jag tänker på närmast, säger Kalle Sahlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista