Två av de nya spelarna i Leksands IF sprang nakna i centrala Leksand. (OBS bilden har inget med den aktuella händelsen att göra) Foto: Scanpix.

Hockeyordförande fördömer nakna spelare

Dalarnas Ishockeyförbund fördömer händelsen då två ishockeyspelare gick nakna i centrala Leksand. Det här var en del av inkilningsperioden inför hockeysäsongen. Sven-Åke Petters, som är ordförande i Dalarnas ishockeyförbund, säger att det handlar om omdömeslöshet.

Inkilningsleken bestod av en match mellan två lag från Leksands IFs elitlag. Spelarna fick flera mer eller mindre utmanande uppgifter. Två av de nya spelarna gick runt nakna med masker för ansiktet i centrala Leksand och sedan in i en affär för att köpa korv.

- De här killarna som kommer till Leksand på elitnivå är ju föredömen för supportrar och unga. Då ska man inte uppträda på ett sådant här sätt, säger Sven-Åke Petters.

Leksands IF:s sportchef Mikael Lundström säger till Dalanytt att klubben tar avstånd från händelsen.

- Det här är inget vi uppmuntrar till, säger Lundström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista