Halverad försäljning på grund av vägarbete

Under lördagen så firade Centrala Stadsrum in hösten på den ombyggda Slaggatan i centrala Falun som nu är klar. Sen i våras så har Slaggatan upprustats och det har varit svårt för bilar och kunder att ta sig fram och komma in i butikerna på grund av grävskoper och avspärrningar på gatan. Två affärer som Dalanytt har talat med har halverat sin försäljning under ombyggnaden.

- Det blev ju lite knasigt på en gång när vi förstod att det inte skulle gå så lätt som vi hade tänkt oss. Det blev ett himla liv, det skakade det dundrade och det blev dammigt och det var varmt, säger Kicki Norberg som jobbar på en antikaffär på Slaggatan i Falun.

Många kunder uteblev för antikaffären och det blev tapp i försäljningen. Från i början på april, när ombyggnadsarbetet startade, till i mitten av juli så har antikaffären halverat sin försäljning.

Tvärsöver gatan så ligger Köpmanskrogen och ägaren Aziz Berktaz har också förlorat på ombyggnaden.
- Jag har tappat cirka 50 procent, om det inte är mer faktiskt. Aziz Berktaz berättar att kunderna inte kunnat ta sig fram till restaurangen.
- De var tvungna att parkera bilen två gator bort, det har varit jättejobbigt för dem och ännu jobbigare för oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista