Alla kommuner har inte stöd för missbrukarbarn

Missbrukarbarn i Dalarna har bra tillgång till hjälp och stöd.
I tolv av länets femton kommuner finns särskilda stödgrupper för barn till missbrukare. Det visar en enkätundersökning som IOGT-NTOs juniorförbund har gjort. Men Lena Borgs som arbetar på IOGT-NTO i Borlänge är inte nöjd.

– Jag är glad att det är så många kommuner som har grupper men jag önskar att alla hade det. Och min förhoppning är att vi inom två år ska ha det så, säger Lena Borgs.
En av de kommuner som saknar stöd för missburkarbarn är Smedjebacken men man skriver i enkäten att man redan nästa år vill börja jobba med det här.
I Malung, Rättvik och Hedemora däremot har socialcheferna inte brytt sig om att svara på enkäten trots upprepade på minnelser.
– Det där är jag besviken på och när det gäller Hedemora så vet jag ju att de har barngrupper i samarbete med oss, så det förvånar mig att de inte har någon grupp.
Från regeringshåll har man nu bestämt att en sådan här undersökning skall genomföras varje år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista