Foto:Alf-Jan Hansson/SR

Dalarnas tidningar till salu

Dalarnas Tidningar AB är till salu. Företaget ger bland annat ut Falu Kuriren, Borlänge Tidning och Mora Tidning och totalt har tidningskoncernen 245 anställda. Anledning till att de vill säga är att inte någon i familjen vill ta över efter ägarna Lennart och Sten Bengtsson.

– Vi står inför ett generationsskifte, både jag och min bror, jag är över 75 idag, och tycker att det är dags att vi gör någonting och organiserar det här för framtiden, säger Lennart Bengtsson som äger företaget tillsammans med sin bror.

Vem som ska köpa tidningensföretaget är inte klart.

– Det finns väl ett antal intressenter skulle jag kunna tänka mig. Det ska vara ett väldigt seriöst företag som tar på sig ansvaret att driva det här företaget vidare, säger Lennart Bengtsson.

Var det ett svårt beslut?
– Det är klart att det är ett svårt beslut när man har varit engagerad i rörelsen så pass länge, men framtiden är viktig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista