Socialnämnd ut i verkligheten

Socialnämnden i Borlänge vill lära känna medborgarna bättre och därför besökte nämnden bostadsområdet Tjärna Ängar under onsdagskvällen. Ordföranden Kristina Svensson säger att de vill höra Tjärna Ängarbornas tankar och idéer om socialtarbete.

Ungefär en gång i månaden tänker socialnämnden ge sig ut i verkligheten i Borlänge. Under onsdagskvällen var det premiär i Tjärna Ängar.

Socialnämnden ville prata med de som bor i området men de verkade inte vilja prata med nämnden. För inne i matsalen i Tjärnahuset satt sju ledamöter i socialnämnden och fyra tjänstemän uppradade, men bara två boende från Tjärna Ängar. Det blir ändå en diskussion; om otrygghet och integration.

– Vi måste hjälpas åt för att få ett bra samhälle. Vi kan inte gå på devisen sköt dig själv och skit i andra, säger Kristina Svensson, socialdemokratisk ordförande för socialnämnden i Borlänge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista