Från vänster: Christina Eriksson från BUP, Katarina Lindström, kammaråklagare. Mats Nygårds, chef för polisens familjevåldsenhet och Inga Groth samordnare för Barnahuset.

Dalarna har fått ett Barnahus

Nu kommer barn i Dalarna som far illa att få en betydligt bättre möjlighet att få hjälp, genom det så kallade Barnahus i Dalarna, som har öppnats i centrala Borlänge. Barnahuset är en samverkan mellan flera myndigheter där man vill sätta barnen i centrum.

– Det är samverkan mellan myndigheterna, åklagarmyndigheten, polismyndigheten och socialtjänsten i Dalarna samt barn och ungdomspsykiatrin och barnmedicin. Där vi har barnet i centrum, barn som har varit utsatt för våld och fridsbrott samt sexuella övergrepp, säger Inga Groth som är anställd som samordnare för verksamheten.

– Barnen ska inte behöva åka runt till myndigheterna som det varit tidigare. Syftet är också att det ska vara en barnvänlig miljö, säger Inga Groth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".