Problemen på Slaggatan fortsätter

Gatujobben som pågått sedan i våras har stört affärsverksamheten kraftigt. När allt nu verkar vara klart, finns det risk för att de måste göras om. Falu kommun är nämligen inte nöjd med markfirmans jobb på Slaggatan i Falun.

Det var i våras, som arbetena med att byta ut gatstenen på Slaggatan inleddes. För många affärsidkare medförde det stora störningar. Några talar om halverade inkomster.
– Det var riktigt hårt i somras, berättar Fred Hassan, som arbetar på en pizzeria. Inkomsterna halverades och det slår hårt mot ett litet företag.
Cathrin Norlin-Karlsson driver en skönhetssalong.
– Jag blir både ledsen och alldeles matt, när jag hör att det kanske ska göras om igen, säger hon.
I samband med ombyggnaderna har hennes företag drabbats av vattenskador i källarvåningen, då en brunn utanför huset togs bort.
– Nu ska de kanske sätta dit den igen, berättar hon. Med allt vad det innebär av buller och störningar. Och vi har en verksamhet, som kräver tystnad.
Det är inte på grund av några säkerhetsrisker, som Falu kommun gett markfirman bakläxa. Det handlar istället om att gatan blev för hög och lutar för mycket åt sidorna. Företaget har försökt åtgärda problemen och det återstår nu att se om kommunen blir nöjd med resultatet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".