Domar om rån överklagade

De tre män som dömts för delaktighet i rånet vid Mellsta Camping i Borlänge i juli har alla överklagar sina domar. Brottsoffret misshandaldes och hotades med pistol.

Falu tingsrätt ansåg det styrkt att två av männen med våld och hot om våld, rånat brottsoffret på bl a två mobiltelefoner och en ring.
En 41-åring dömdes till fängelse i två år och åtta månader för rån och några andra brott. Men det som hände vid campingen i Mellsta en julikväll var inte rån, bara olaga hot, hävdar 41-åringe i sin överklagan. Han vill nu ha strafflindring och helst slippa fängelse.
En 21-åring fick fängelse i två år och sex månader för rån och vapenbrott. Men enligt honom var 41-åring ensam om att utföra rånet. 21-åringen yrkar på att rånåtalet ogillas och att han bara döms till villkorlig dom för vapenbrottet.
En 31-åring som också fanns med vid campingen den aktuella kvällen dömdes av tingsrätten till två månaders fängelse för bl a skyddande av brottsling. Han fälldes för att ha tagit hand om pistolen efter rånet. Men det är inte bevisat, hävdar han. 31-åringen vill att påföljden sätts ned till skyddstillsyn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".