Myndigheter kom aldrig på tillgänglighetskurs

Handikapprörelsen har bjudit in alla arbetsförmedlingar och samtliga försäkringskassekontor i länet till en kurs. Men inte en enda har svarat på inbjudan. Kursen skulle handla om tillgänglighet och bemötande av funktionshindrade.

– Vi skickade ut det här innan semestrarna och förväntade oss att få svar, här i augusti september men det har inte kommit in ett enda svar. Jag tycker det är tråkigt. Jag trodde det skulle bli några som hörde av sig i alla fall, säger Fredrik Lindström som jobbar i HSO Dalarna, handikappförbundens samarbetsorgan.

I vissa lokaler är det svårt för en del rörelsehindrade att ta sig in. Det kan va enkla saker, en dörröppnare som saknas eller en tröskel som är för stor. Kursen skulle handla om just tillgänglighet och bemötande säger Fredrik Lindström.

– Vi som har ett funktionshinder som kanske sitter i rullstol upplever det här varje dag och det är väldigt jobbigt att till exempel inte komma in i vissa lokaler.

Men något brev har chefen för arbetsförmedlingen i Borlänge Richard Edling inte sett till.

– Jag har inte sätt det mig veterligt, jag har frågat på kontoret så har ingen där sett det. Det finns i alla fall inte hos oss, säger Richard Edling. Han tycker det hela låter märkligt.

– Min första reaktion blir då har brevet verkligen gått ut till mottagarna?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".