Tänkte bara på att rädda hunden

På tisdagen var det stor dramatik i skogarna kring Bjursås, när en varghona sköts till döds under älgjakten. Vargen hotade en jägares gråhund och vargen gav sig inte, fast att ett varningsskott avlossades. Hundägaren Göran Eriksson berättar att han först sköt ett varningskott men vargen reagerade inte på det.

– Jag kom och gick, lite oländigt, man tittar ju inte på hunden jämt och sen försvann han lite till höger och jag kom fram till en glänta och där stod hunden och vargen i lag. Sen hojtade jag till, sen sköt jag ett varningskott i luften. Men ingen reaktion. Så sköt jag ett skott på vargen och då ramlade han, berättar hundägaren Göran Eriksson.

Det enda som Göran Eriksson tänkte var att rädda sin hund. Och hunden klarade sig bra, men ska dock kontrolleras vid en veterinärbesiktning.

Var det nödvärn som du ser det?
– Jag tycker det, det går inte att komma något närmare än nödvärn, säger Göran Eriksson. Hunden och vargen var bara en halvmeter ifrån varandra.

– Hade jag inte varit i närheten hade jag inte haft hunden i hundgården nu, det tror jag inte.

Nu utreder polisen om det är ett grovt jaktbrott eller om det ska klassas som nödvärn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".