Poliser och vårdpersonal ska hittas i Stockholm

Nu gör polisen och Landstinget i Dalarna för första gången en gemensam satsning för att locka personal från Stockholm till Ludvika o Smedjebacken. I mitten av januari ordnas ett Öppet Hus på Dalarnas Hus i Stockholm.
Behovet är stort både av poliser och sjuksköterskor i Västerbergslagen, precis som i övriga Dalarna. Man har funnit att många poliser har partners som jobbar inom vården, så när polisen åker till Stockholm för att rekrytera personal till Ludvika-Smedjebacken så hakar Landstinget på. Trots högre vårdlöner i Stockholm tror närsjukvårdschef Lars Astgård att chanserna är goda att få folk som nappar. - Vi ser att det är en vändning. Folk från storstadsområdena flyttar tillbaka i större utsträckning än tidigare, säger Lars Astgård. På Öppet Hus ska Landstinget föra fram det som Lars Astgård ser som dom stora fördelarna med att jobba inom vården på en mindre ort. - Arbetsplatser där du inte försvinner. Du blir uppmärksammad, jobbar i ett mindre team och har förutsättningar att känna en mer utpräglad arbetstillfredsställelese än på en större arbetsplats, säger Lars Astgård.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista