Bara en fälls för misshandel för bråk i Borlänge

De tre unga män som bland annat åtalats misstänkta för grov misshandel  efter ett inbördes bråk i Borlänge i sommar har nu alla fått sina domar. Och det är bara en som fälls för grov misshandel.

De åtalade männen är i åldrarna 20-24 år, och vid bråket på Trädgårdsgatan i centrala Borlänge i slutet av augusti förekom både yxa och kniv som tillhyggen. Två av männen fick betydande skador, men det är bara en av de åtalade som fälls för grov misshandel, och det är den yngste, en 20-åring, som var beväpnad med yxan. Han dömdes i en deldom för en vecka sedan till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

Om fängelse i stället hade valts som påföljd hade det blivit ett år och tre månader. Domen mot honom omfattar också en rad andra brott.

På fredagen kom Falu tingsrätt med sin dom mot de två andra männen som stått åtalade i det här målet. Båda frias från åtalspunkten grov misshandel. Tingsrätten anser i sin dom att det i deras fall handlat om nödvärn och att de två därför går fria från ansvar.

21-åringen döms till fortsatt skyddstillsyn för ett försök till bilstöld och för 24-åringen blir det 70 dagsböter för vapenbrott och narkotikabrott.