Kallt nyår väntar i Dalarna

Julhelgen bjöd på riktigt kallt väder, och den senaste natten vittnar om att även nyårshelgen blir kall. Särna hade till exempel -35 grader i morse. Men riktigt så kallt blir det inte idag - 14 till 20 minusgrader under dagen, lovar SMHI.
- Det är mest klart väder, men det kan vara en del ökad molnighet under dagen. Molnen kan komma och gå. Men sen till sena kvällen och natten kommer det att klarna upp och vara mest klart väder. Det blir lite mer sydvästliga vindar, och inte fullt ned mot -35 grader, men i varje fall dryga 20 minusgrader under natten också, säger Anna Hedblom på SMHI i Norrköping till Dalanytt. För de som är vakna runt halvslaget, hur kallt kommer det att vara då? - Det kommer ju att vara runt 20 till 25 minusgrader, men inte riktigt de här extrema temperaturerna, skulle jag förmoda. Om vi blickar framåt då, hur ser det ut på nyårsdagen? - På nyårsdagen är det lite varienande molnighet och det är lite sydvästliga vindar som för upp lite mildare luft och temperaturen, den blir väl lite mer behaglig - 12 till 16 minusgrader. Men det är ju fortfarande rejält kallt och lite växlande molnighet. Man kan se en blekblå himmel, men det är en del moln också. Det ser inte ut att komma någon mer snö.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".