Kylan stoppar liftar i Sälen

Liftsystemet i Sälenfjällen kunde igår inte köras för fullt på grund av kylan. Den stora tillströmningen av nyårsfirare gjorde dessutom att trycket blev hårt på liftarna som drabbades av ideliga driftsstopp.
Många minusgrader tillsammans med en vind på 10 sekundmeter skapade en köldeffekt på minus 44 grader på fjälltopparna igår. I händelse av att något större fel på liftsystemet skulle inträffa och evakuering skulle bli nödvändig körde man bara hälften av stolliftarna i Hundfjället och Tandådalen igår. -Kylan är en riskfaktor och av säkerhetsskäl gör vi så här vid sträng kyla, säger Niklas Sjögren, anläggningschef vid Hundfjället och Tandådalens skidanläggningar. Skulle något hända så behöver vi bara ta ner hälften så många människor ur stolliftarn Idag är det 26 minusgrader i Sälenfjällen och helt vindstilla. - Köldeffekten är inte alls densamma, så idag kör vi stolliftarna på full kapacitet, säger Niklas Sjögren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".