Lugn nyårsnatt enligt polisen

Nyårsnatten har, enligt polisen, varit ovanligt lugn i hela Dalarna. Extrainkallade poliser och kylan har dämpat brottsligheten.
Ett femtiotal poliser har varit i tjänst i länet under nyårsnatten. Särskild förstärkning har funnits i Sälen där många människor firar nyår. Det är också i Sälen som polisen gjort dom flesta ingripandena, vad gäller fylleri och misshandel. Vid Gesunda camping skadades en man av en nyårsraket som träffade honom i ansiktet. Han fick dock inga allvarligare skador. En felriktad nyårsraket orsakade också en mindre brand på en pizzeria i Smedjebacken. Vad gäller rattfylleri har bara två fall rapporterats. -Det är mycket glädjande, säger Bo Eriksson, vakthavande befäl under nyårsnatten. -Att vi varit så många poliser ute har haft en förebyggande effekt, samtidigt som vi kunnat göra snabba ingripanden när något hänt, säger Bo Eriksson. Samtidigt har kylan gjort att många stannat inomhus. Han konstaterar att den gångna nyårsnatten varit ovanligt lugn i länet om man jämför med tidigare nyårsnätter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista